HTML

Friss topikok

Interaktív tananyag BLOG

Ha ott van az interaktív tábla a teremben, de tartalom híján nem használod...
Hasznos blog interaktív tábla vásárlása után álló intézményeknek! Kérdezz vagy oszd meg tapasztalatait velünk és másokkal.
Közel 20 éve állunk az oktatás szolgálatában www.balazs-diak.hu

Milyen a jó interaktív tananyag?

2010.03.31. 16:18 balázs_diák

•    Először is legyen tankönyv független, így bármely tankönyvcsaládhoz használható, nem gátolja a tankönyvkiadó váltást. (Tartsuk szem előtt: nem tankönyvet tanítunk, hanem gyerekeket. A tankönyv is egy eszköz, mint az interaktív tananyag, valamint bármely szemléltető eszköz.)
•    Legyen tábla és szoftver független, azaz minden típusú interaktív táblán használható legyen és az operációs rendszeren kívül semmilyen különleges szoftver meglétét ne követelje.
•    Legyen felhasználó barát, egyszerűen kezelhető, ne kelljen külön betanulni hozzá, segítse és ne gátolja a tanórán a pedagógust.
•    Minél több interakció legyen benne. Vigyázzunk azonban, hogy az interakciók segítsék a pedagógiai célokat, ne csak úgynevezett „csili-vili” szerepük legyen. A játékosság, játszva tanulás ne keveredjen a gyermetegséggel, bugyutasággal.
•    Utoljára, de nem utolsó sorban legyen szakmailag hiteles és jól be lehessen illeszteni a tanítás-tanulási folyamatba.

Ezeket a szempontokat mindenképpen vegyük figyelembe, amikor egy-egy digitális tartalom megvásárlásán gondolkodunk!

 Nagy Kálmán

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver interaktív független egyszerűen tananyag tankönyv interakció

A bejegyzés trackback címe:

https://interaktivtananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr871884351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása