HTML

Friss topikok

Interaktív tananyag BLOG

Ha ott van az interaktív tábla a teremben, de tartalom híján nem használod...
Hasznos blog interaktív tábla vásárlása után álló intézményeknek! Kérdezz vagy oszd meg tapasztalatait velünk és másokkal.
Közel 20 éve állunk az oktatás szolgálatában www.balazs-diak.hu

3D-ben kelt életre a Hunyadi vár

2010.02.26. 11:41 balázs_diák

Úgy tűnik, hazánk az élen jár a 3D tartalmak fejlesztése területén. Budapest az első európai városok között volt, melyet már 3D-ben is „végigjárhattak” a Google Earth felhasználók.

Magyar fejlesztés jóvoltából a 3D fogalma beszivárgott a hazai iskolák osztálytermeibe is. A Balázs-Diák fejlesztőgárdája, informatikusai, programozói közösen digitalizálták a Hunyadi várat, melyet immár tanórai kereteken belül is megtekinthetnek a tanulók. A projekt kivitelezése több hétig tartott, „a legnehezebb a textura elkészítése volt” – meséli a modellező. De szeretnénk haladni a korral, ezért elkészült egy rövidített sztereó 3D változata is az anyagnak (amit speciális szemüveggel kell nézni – a szerk.) előnye, hogy ehhez nem kell speciális projektor, vagy kivetítő. (megtekinthető a youtube-on is) A projektet a kivitelező cég egyébként az erdélyi Hunyadi várnak adományozta.
A cég további 3D modellezéseket is végez pl. biológia, vagy fizika tantárgyakhoz is, melyeket az interaktív táblákhoz szán szoftveres tartalom gyanánt. Örvendetes, hogy Magyarország digitális tartalmak esetében egyáltalán nincs lemaradva Európa többi tagállamaitól, sőt, ha Németországot vesszük alapul, akkor messze meg is haladjuk – ott ugyanis máig csak hagyományos eszközökkel tanítanak, digitális táblák és tartalmak nélkül.
 

Szólj hozzá!

Címkék: biológia interaktív fizika 3d hunyadi sztereó

A bejegyzés trackback címe:

https://interaktivtananyag.blog.hu/api/trackback/id/tr501791890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása